Schaatspret in het centrum van Wilrijk

Schaatspret in het centrum van Wilrijk

13 | 12 | 23

Vanaf 15 december kunnen Wilrijkenaren opnieuw terecht op de Bist voor een portie schaatsplezier. 'Wilrijk Wintert' brengt een maand lang een overdekte ijspiste met gezellig winterdorp naar het centrum van Wilrijk.

'Wilrijk Wintert' is ondertussen aan zijn derde editie toe. De overkapte ijspiste van 350 m² wordt ook dit keer opgesteld op de evenementenzone van de Bist. Zo kunnen schaatsers en bezoekers ook dit keer genieten van een uitzicht op het districtshuis en de feeëriek verlichte bomen van het Wilrijkse centrumplein.

Uitgebreid nakaarten kan in het eveneens overdekte winterdorp vlak naast de schaatspiste, waar verschillende chalets een ruim aanbod voorzien van hartverwarmende dranken en snacks.

€8 voor een schaatsbeurt

De toegang tot het winterdorp van 'Wilrijk Wintert' is gratis. Een schaatsbeurt kost €8, huur van schaatsen inbegrepen. Wie eigen schaatsen meebrengt, betaalt slechts €6. Elke maandag mogen Wilrijkse senioren (+55 jaar) gratis het ijs op.

Het winterdorp en de ijsbaan zijn elke dag open tussen vrijdag 15 december 2023 en zondag 14 januari 2024. De exacte openingsuren staan op de website www.wilrijkwintert.be.

Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens: "Wilrijk Wintert brengt vier weken schaatsplezier voor jong en oud naar Wilrijk. Het doet me plezier dat ook heel wat lokale scholen deze kans hebben gegrepen om hun leerlingen binnenkort te trakteren op een portie winterpret."

Veel te beleven in Wilrijk

Een rondje schaatsen met vrienden of familie is niet de enige troef van het centrum van Wilrijk tijdens de jaarwisseling:

  • De Wilrijkse winkeliers zetten in de eindejaarsperiode vanzelfsprekend hun beste beentje voor. Tijdens het openingsweekend van 'Wilrijk Wintert' (15-17 december) houden ze een kerstshoppingweekend waarbij de winkels op zondag open zijn en het bezoek krijgen van de kerstman en zijn rendieren. Meer info over dit onderwerp in dit persbericht.
  • Vlakbij het schaatsdorp staat de jaarlijkse Wilrijkse winterfoor van 13 december 2023 tot 7 januari 2024 met kermisattracties voor kinderen en lekkere gebakkramen.
  • Naar jaarlijkse gewoonte baden de Bist en de winkelstraten in een zee van fonkelende feestlichtjes, met de grote kerstboom voor het districtshuis als orgelpunt.
Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "De schaatspiste van Wilrijk Wintert'' vormt een ideale aanvulling op het sterke winkelcentrum van ons district. Zo kan je een dagje kerstshoppen in Wilrijk perfect beginnen of afsluiten met een gezellig schaatsmoment op de Bist, die schittert dankzij onze kerstverlichting."

Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk