Wilrijkse winkeliers kijken uit naar feestdagen

Wilrijkse winkeliers kijken uit naar feestdagen

11 | 12 | 23

Het Wilrijkse winkelcentrum maakt zich op voor de eindejaarsperiode met tal van activiteiten, waaronder een shoppingweekend. Ook nemen 49 Wilrijkse handelszaken deel aan de eindejaarsactie 'Liever Lokaal'.

Het centrum van Wilrijk beschikt al vele decennia over een sterke handelsfunctie, met een grote cluster van handelszaken op onder meer de Bist, de Heistraat, Jules Moretuslei en de voetgangerszone Kern. Je vindt er zowel winkels van bekende merkketens als gespecialiseerde handelszaken en horeca.

Bezoekers van buiten het centrum kunnen gebruik maken van de gratis parkings (met schijfparkeren) op onder meer de Bist en het Mastplein. Het centrum van Wilrijk is bovendien vlot bereikbaar dankzij de verschillende buslijnen van De Lijn die er halt houden.

Kerstshoppingweekend op 15, 16 en 17 december

Met de steun van het district Wilrijk organiseren de winkeliers van het centrum een groot kerstshoppingweekend op 15, 16 en 17 december met heel wat acties:

  • In een handelsruimte aan de Heistraat 67 kunnen shoppers hun kerstaankopen origineel laten inpakken. In deze pop-up zaak vind je naast deze inpakdienst ook een markt met ambachtelijke produkten.
  • De handelaars van het Wilrijkse (winkel)centrum schenken hun klanten een kraslot bij elke aankoop. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen uit een muur vol lockerkastjes.
  • Op zondag 17 december blijven alle winkels open tijdens een koopzondag.
  • Het ganse weekend zorgen kerstmannen en muzikanten voor extra gezelligheid in het centrum van Wilrijk.

Liever Lokaal in Wilrijk

De Wilrijkse winkeliers springen ook op de kar van Liever Lokaal. Met deze eindejaarsactie zet de Provincie Antwerpen samen met de stad Antwerpen hun lokale handelaars in de kijker. In Wilrijk tekenden niet minder dan 49 handelaars uit het centrum en de andere Wilrijkse wijken in op deze actie. Klanten kunnen er tot 15 januari 2024 een QR-code scannen. Zo nemen ze deel aan een wedstrijd waarbij tal van mooie prijzen te winnen zijn, zoals elektrische fietsen.

Extra wintersfeer op en rond de Bist

Het district Wilrijk draagt bij aan een gezellige kerstsfeer in het (winkel)centrum van Wilrijk. Daarvoor investeert het naar jaarlijkse gewoonte in een sfeervolle verlichting op de Bist, het centrumplein van Wilrijk, en de omliggende straten.

Vanaf vrijdag 15 december staat ook een maandlang de overdekte schaatspiste van 'Wilrijk Wintert' op de Bist. Hier kunnen bezoekers genieten van een leuk schaatsmoment als start- of eindpunt van een portie Wilrijks winkelplezier.

Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "Met 49 deelnemende handelszaken scoort Wilrijk het best van alle deelnemende districten en we staan ook zeer hoog op de provinciaal niveau. Het bewijst dat ons district over een sterk landschap beschikt van ondernemers en handelaars, zowel in ons (winkel)centrum als daarbuiten. Als districtsbestuur ondersteunen we hen in dit kerstshoppingweekend en de 'Liever Lokaal'-actie. Tegelijk doen we er alles aan om ons centrum aantrekkelijk te houden en bereikbaar via onder meer de grote gratis parkings met schijfparkeren."

Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk