Wilrijk zoekt poëtische foto's van de straat

12 | 06 | 24

Deze zomer daagt Wilrijk alle (amateur)fotografen uit om de straten van het district zo poëtisch mogelijk in beeld te brengen. De resultaten van deze wedstrijd in het kader van de internationale dag van de fotografie worden in het najaar tentoongesteld. Je kan je ook inschrijven voor workshops in juli.

19 augustus staat internationaal bekend als de dag van de fotografie. Het was op die dag in 1839 dat de daguerrotype – de basis van de moderne fotografie – werd bekendgemaakt.

Deze datum vormt de deadline van een nieuwe fotografiewedstrijd van het district Wilrijk en Schouwburg De Kern. De wedstrijd staat open voor iedereen: inwoners en niet-inwoners van Wilrijk, professionele - en amateurfotografen. Ook smartphonebeelden mogen worden ingediend.

Thema: de poëzie van de straat

Elke deelnemer mag maximum 2 beelden inzenden. Daarna selecteert een jury de mooiste beelden. Die worden tussen 19 september en 11 oktober tentoongesteld in het Wilrijkse gemeenschapscentrum.

Als thema koos de wedstrijdjury voor de 'Poëzie van de straat'. Het Wilrijkse straatbeeld vertoont heel wat uiteenlopende gezichten: van hoogbouw tot villa's, van groenzones tot snelwegen. De jury roept de deelnemers op om deze alledaagse maar daarom niet minder interessante schoonheid vast te leggen op de gevoelige plaat.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor cultuur: "De fotografie mag intussen 185 jaar oud zijn, maar is niet meer weg te denken uit ons leven. Toch blijft een mooie foto maken een kunst. Net daarom dagen we de Wilrijkenaars uit om mooie beelden uit ons district te gaan maken."

Creatieve workshops in juli

Wie zijn fotografieskills verder wil verfijnen, kan deelnemen aan een reeks workshops. Die worden op 9, 16 en 23 juli gegeven door Marie Bouly, de huisfotografe van Schouwburg De Kern. Zij geeft tips over hoe je mooiere beelden maakt met je smartphone of camera. Deelname aan de workshops is gratis, inschrijven kan tot 1 juli 2024.

Praktisch

Meer informatie over de Wilrijkse 'Dag van de Fotografie'-wedstrijd vind je op de website www.wilrijk.be (klik hier voor de rechtstreekse link). Deze webpagina bevat naast de link naar het digitale wedstrijdformulier ook details over hoe je je kan inschrijven voor de workshops van Marie Bouly in juli.


Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk