Wilrijk zoekt artistiek talent voor Tour Elentrik

Wilrijk zoekt artistiek talent voor Tour Elentrik

28 | 07 | 23

In Wilrijk worden dit najaar opnieuw een twintigtal grijze nutskasten in een nieuw kleurrijk streetart-jasje gestopt. Voor de ontwerpen lanceren het district en Tour Elentrik een oproep naar lokaal artistiek talent.

Tour Elentrik is een concept waarmee Treepack en het district Wilrijk de afgelopen jaren al diverse wijken van het district extra kleur gaven. Een mengeling van beginnend artistiek talent en gevestigde en opkomende street artists toverden er saaie nutskasten om tot kunstwerken.

De ontwerpen bevatten vaak een rode draad die verband houdt met de eigenheid van de buurt, zoals Panamarenko in de Koornbloembuurt (de kunstenaar bracht er zijn eerste levensjaren door) of de Olympische Spelen in de wijk Elsdonk (tijdens de Spelen van 1920 vonden hier wielerwedstrijden op de piste plaats).

Twintig nutskasten op het Neerland

In het najaar van 2023 is de Neerlandwijk aan de buurt. Het district Wilrijk selecteerde er een twintigtal nutskasten die dit najaar een artistieke facelift zullen krijgen.

Voor de ontwerpen lanceren het district Wilrijk en Treepack een open oproep. Lokale kunstenaars, verenigingen of inwoners met grafisch talent zijn tot 13 augustus welkom om een ontwerp voor te stellen via de website van het district Wilrijk.

Een jury maakt vervolgens een selectie, waarna de deelnemers tijdens een workshop tips en tricks leren. Het opfleuren van de nutskasten gebeurt tussen 30 september en 8 oktober.


De pers vindt een reeks beelden van Wilrijkse Tour Elentrik-nutskasten in de galerij. Foto's kunnen gebruikt worden met credit © Treepack - district Wilrijk

 


Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk
Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk

 

 

 

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk