Wilrijk viert week van de bij met vernieuwde WiBi-bijenwandeling

Wilrijk viert week van de bij met vernieuwde WiBi-bijenwandeling

26 | 05 | 23

Wilrijk duikt de week van de bij (28 mei - 4 juni) in met een bij-zondere wandeling. De bijenwandeling 'Op stap met WiBi' werd in een opgefrist kleedje gestoken.

In 2018 stuurde het stripdistrict Wilrijk gezinnen op ontdekkingstocht met als gids WiBi. Deze op-en-top Wilrijkse bij toont tijdens een wandeling van ongeveer 5 kilometer een hele reeks groene plekjes waar bijen meer kansen krijgen om te overleven, zoals de bloementuin op de Bist of het bijenhotel in het Park van Eden.

Onderweg zijn er ook heel wat aangename speel- en picknickplekjes. Op elk van de 9 stopplaatsen geeft een infozuil extra informatie door middel van QR-codes. 'Op stap met WiBi' is een vrije wandeling die iedereen op gelijk welk moment kan maken zonder vaste start- of stopplaats.

Naar aanleiding van 'de week van de bij' friste het district de wandelkaart op en ontwikkelde het enkele nieuwe doe-opdrachten voor onderweg. Daardoor heeft Wilrijk er voor de zomermaanden een extra wandeltroef bij.

Kaart gratis verkrijgbaar

De wandelkaart kan gratis opgehaald worden bij de Wilrijkse jeugddienst (Heistraat 34a) of in het Gemeenschapscentrum (Bist 1), waar in de onthaalruimte een bijenhoekje werd gecreëerd rondom de Wilrijkse wijkmobiel. Meer informatie over de wandelroute vind je ook op de website www.wilrijk.be/wibi.

Fotowedstrijd

Deelnemers aan de wandeling wordt gevraagd om onderweg een fleurige foto te maken en te posten op Instagram of andere social media met de hashtag #WiBi. De leukste inzendingen krijgen een plaatsje in een volgende editie van het Wilrijkse 2610 magazine.

Districtsschepen voor groen(voorziening) en jeugd Hans Ides: "Wilrijk scoort al jarenlang erg hoog op de ranking van meest bijenvriendelijke gemeenten. Met onder meer deze vernieuwde wandelroute, een fotowedstrijd en extra ruimte voor bijen in het Park van Eden willen we we Wilrijk aan de top van die rangschikking houden."

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk