Wilrijk sluit 2023 vurig af op de Winterboerderij

Wilrijk sluit 2023 vurig af op de Winterboerderij

14 | 12 | 23

Ook dit jaar zorgen Schouwburg De Kern, vzw De Koempanie en het district Wilrijk voor een gezellige afsluiter van het jaar. De Winterboerderij brengt op 28, 29 en 30 december een mix van muziek, vuurshows en tal van andere activiteiten naar het erf van de Kinderboerderij.

Eind 2022 kregen Wilrijkenaren een voorsmaakje van de vernieuwde Kinderboerderij tijdens het familiefestival Winterboerderij. Dat krijgt dit jaar een tweede editie op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december.

Ook dit jaar zorgt Schouwburg De Kern voor een gevarieerd programma op en rond het erf van de Kinderboerderij. Drie shows vormen daarbij elke avond de rode draad:

  • Out of the Box is een hartverwarmende straattheateract waarbij een ballerina en een jack-in-the-box op zoek gaan naar de wereld buiten hun doos.
  • Passa Il Tempo van het gezelschap Sprookjes En Zo combineert vuur, circus en theater.
  • Pakman is een woordeloze act vol razendsnelle actie die zich afspeelt in een laadbak, telkens voor maximaal 25 personen, groot en klein.

Tussen deze optredens door kunnen bezoekers ook genieten van de swingende muziek van The Cream Coloured Ponies en DJ Frietmachien. In een retrocaravan zorgt Body - (P)arts voor spectaculaire airbrush en grime. Een aanbod van chocomelk, pannenkoeken, soep en andere snacks en dranken maken het feest compleet.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor cultuur: "Na een geslaagde eerste editie van dit licht - en vuurspektakel vorige winter, breiden we de Winterboerderij dit jaar nog wat uit met circus en theater. Zo maken we er een magische kinderboerderij van voor jong en oud in de kerstperiode!"
Districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "De (her)opening van de Kinderboerderij was één van de topmomenten van 2023 in Wilrijk. Met evenementen zoals deze Winterboerderij blijven we deze mooie kindvriendelijke plek verder in de kijker zetten."

Het volledige programma van de Winterboerderij is terug te vinden op de website www.schouwburgdekern.be/winterboerderij. Hier kan je ook dagtickets bestellen.

Meer info

  • Tweede editie van het familiefestival Winterboerderij
  • Locatie: Kinderboerderij (Lievevrouwkesbosweg, Wilrijk)
  • Op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30/12 van 16.30 tot 22.00 uur
  • Dagtickets kosten €8 (-12 jaar) en €12 (+12 jaar). Wie ook de voorstelling Pakman wil zien, betaalt €13 (-12 jaar) of €17 (+12 jaar).
  • Tickets zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Kern (Kern 18, Wilrijk) op www.schouwburgdekern.be/winterboerderij

De pers vindt in de mediagalerij een reeks foto's die kunnen gebruikt in persartikels rond de Winterboerderij. Het album bevat sfeerbeelden van de eerste editie in 2022 en productiefoto's van de artiesten die geprogrammeerd staan op het festival.


Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk