Wilrijk pakt uit met Regi en topwielrensters tijdens 130e jaarmarkt

Wilrijk pakt uit met Regi en topwielrensters tijdens 130e jaarmarkt

01 | 08 | 23

Maandag 14 augustus wordt een absolute hoogdag voor Wilrijk. Die dag vindt de traditionele jaarmarkt plaats, met naast de gebruikelijke kermis, veetentoonstelling en vuurwerk ook een optreden van Regi. Het Derny Event Wilrijk pakt diezelfde dag uit met wielertoppers als Lorena Wiebes en Lotte Kopecky.

De jaarmarkt vormt het orgelpunt van een feestelijke periode in Wilrijk. Vanaf 5 augustus draait de zomerfoor volop op de Bist. De jaarmarktfestiviteiten beginnen al daags voordien op zondag 13 augustus, met een kinderrommelmarkt, optredens en het grote dans- en meezingfeest 'Swinging Bist'.

Regi en vuurwerk sluiten Wilrijkse feestdag af

Op maandag 14 augustus start de jaarmarkt met de gebruikelijke veetentoonstelling en feestmarkt, terwijl de kermis de ganse dag op volle toeren draait. Op de Bist kan je genieten van de muziek van onder meer Zannemie & de Bende, Jackson Jeffrey Jackson en Paljaz.

's Avonds zorgt niemand minder dan Regi voor het orgelpunt. Hij bouwt om 21.30 uur een dancefeestje op op de Bist. Een uur later, om 22.30 uur, wordt de jaarmarkt afgesloten met het traditionele vuurwerk.

Derny Event Wilrijk met Lotte Kopecky

In de namiddag van de jaarmarktdag beleeft het Derny Event Wilrijk zijn tweede editie. Ook dit keer staan de schijnwerpers op het dameswielrennen. De organisatie zorgde voor een hoogstaand deelnemersveld met onder meer de Nederlandse toppers Marianne Vos en Lorena Wiebes. De grootste blikvanger is Belgisch kampioene Lotte Kopecky, die afgelopen weekend nog tweede werd in de Tour Femmes en de groene trui veroverde.

De wielrensters werken vanaf 16.00 uur een supersprint en een dernyrace af. Voordien, tussen 13.45 ​ en 14.45 uur, kan iedereen rondjes rijden op het afgesloten stratenparcours met de racefiets, step, bmx of skeelers tijdens het publieksevenement 'Wielrijk'.

"Kermis, veetentoonstellingen, vuurwerk: de Wilrijkse jaarmarkt heeft traditioneel heel wat troeven", vertelt Robert Moens, Wilrijks districtsschepen voor sport en de jaarmarkt. "Dit jaar voegen we daar nog twee kleppers aan toe met Regi en een topwielerwedstrijd met onze Toursensatie Lotte Kopecky. Nu nog goed weer en Wilrijk zal bruisen op maandag 14 augustus."
"De jaarmarkt is een hoogdag voor alle inwoners van Wilrijk, velen stemmen zelfs hun vakantieplannen hierop af om toch maar mee te kunnen vieren", zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt. "Maar ook voor de buren uit Antwerpen en onze randgemeenten zijn er dit jaar redenen genoeg om een dagje mee te komen vieren op de Bist."

Praktisch

  • 130e jaarmarkt Wilrijk op maandag 14 augustus vanaf 9.00 uur op de Bist en omgeving
  • Derny Event Wilrijk op maandag 14 augustus vanaf 15.00 uur
  • volledig overzicht op www.wilrijk.be/jaarmarkt

De pers vindt een afbeelding van de jaarmarkt-affiche van 2023 en sfeerbeelden van de vorige edities van de jaarmarkt en het Derny Event Wilrijk in 2022 in deze mediagalerij. Alle foto's in de galerij alsook het coverbeeld bij dit persbericht zijn © District Wilrijk - Tom Cornille.

Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk
Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk