Wilrijk geeft 40 gevulde boodschappentassen weg tijdens 'Maand van de markt'

Wilrijk geeft 40 gevulde boodschappentassen weg tijdens 'Maand van de markt'

31 | 03 | 23

Wie in april de wekelijkse dinsdagmarkt op de Wilrijkse Bist bezoekt, maakt kans op mooie prijzen. Het district Wilrijk stapt mee in de provinciale actie 'Maand van de markt'.

Boodschappen doen, een frisse neus halen én een gezellige babbel erbovenop? Daarvoor is de dinsdagmarkt op de Bist de ideale plek. Wilrijk is fier op zijn markt en doet daarom in april voor het eerst mee met de 'Maand van de markt'. Met die actie zetten de provincies de openbare markten een maand lang in de schijnwerpers.

Wilrijk doet in april mee met de ‘Maand van de markt’. Bij elke marktaankoop op de Bist maak je kans op mooie prijzen. Marktbezoekers kunnen via een wedstrijd-app op hun smartphone een QR-code laten scannen bij elke aankoop aan de deelnemende kramen. Daarmee maken ze kans op 40 unieke boodschappentassen (10 per week) die het district Wilrijk liet maken en die de marktkramers vullen met producten en bons.

Marktbezoekers zonder smartphone kunnen papieren deelnamekaarten laten afstempelen. Die zijn verkrijgbaar bij de markthandelaars. In de onthaalruimte van het Wilrijkse districtshuis staat een infostand van de 'Maand van de markt' met de Wilrijkse wijkmobiel. Hier kunnen marktbezoekers hun afgestempelde deelnamekaarten achterlaten in een 'Maand van de markt'-box.

De 'Maand van de markt'-actie in Wilrijk loopt van dinsdag 4 tot en met 25 april op de markt van de Bist. Meer informatie over deze actie vind je op www.wilrijk.be/maandvandemarkt. Wie meer informatie zoekt over 'Maand van de markt' in de provincie Antwerpen kan terecht op deze website.

Wilrijks districtsschepen voor markten Robert Moens: "Met deze actie geven we als district aan zowel de marktkramers als bezoekers aan dat ook voor ons de wekelijkse markt belangrijk is. Het is niet alleen een plek waar men terecht kan voor verse voeding en andere koopwaren, maar ook een sociale plek waar mensen elkaar wekelijks ontmoeten."

Foto's van de dinsdagmarkt op de Bist, de infostand in het districtshuis en de Wilrijkse boodschappentas staan in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk