Wilrijk focust op trage wegen met fotozoektocht en nieuwe weg

Wilrijk focust op trage wegen met fotozoektocht en nieuwe weg

11 | 10 | 23

Het weekend van 14 en 15 oktober staat overal in Vlaanderen in het teken van de 'Dag van de Trage Weg'. Ook Wilrijk doet mee en lanceert een fotozoektocht langs een reeks trage wegen in het centrum.

Trage wegen zijn wegen, paden, doorsteken die niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers. Je vindt ze overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen. Of een weg traag is, hangt dus uitsluitend af van de gebruikers.

Nieuwe wandelzoektocht voor het hele gezin

Naar aanleiding van de Dag van de Trage Wegen lanceert het district samen met de wandelclub Gun je de tijd/Pasar Wilrijk een nieuwe wandelzoektocht. Het traject van 7 kilometer vertrekt in de Sint-Bavostraat en loopt veelal via trage wegen in het centrum van het district. Onderweg passeren wandelaars langs onder meer het Steytelinck de volkstuinen Vinkenveld, het Park van Eden en Fort 6.

De wandeling kan je gratis downloaden op www.wilrijk.be (klik op 'sport' of hier voor de rechtstreekse link). Het traject kan op elk moment worden afgestapt en is geschikt voor jong en oud.

Stap als eerste mee op zondag 15 oktober

Het district Wilrijk en Gun je de Tijd/Pasar Wilrijk lanceren de nieuwe wandelzoektocht tijdens de Dag van de Trage Wegen op zondag 15 oktober. Wandelaars kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur een afgedrukte versie van de wandeling ophalen in het clublokaal van de wandelclub aan de Sint-Bavostraat 55, en vandaar meteen de wandeling aanvatten.

Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens: "Trage wegen doen bewegen. We hebben in Wilrijk al een rijke traditie van wandelingen rond diverse thema's. Deze gezinsvriendelijke route is een mooie aanwinst."

Trage wegen in Wilrijk krijgen naam

Wilrijk heeft al heel wat trage wegen waar het veilig en prettig wandelen of fietsen is. Deze zomer kregen een pak van deze wegen een gloednieuw straatnaambordje. De benamingen verwijzen naar de Wilrijkse geschiedenis of belangrijke personen: Hoevepad, Eshagenbos, Jef Nyslaan, Tankgrachtpad...

Nieuwe trage weg nabij de Kinderboerderij

Sinds september heeft Wilrijk er ook een extra trage weg bij. Een pad van porfier van ongeveer honderd meter verbindt de Moerelei en de Lievevrouwkesbosweg. Het pad loopt tussen de Kinderboerderij en het sportpark Ter Beke, waar onder meer voetbalclub KVC Wilrijk en het Wielercentrum Antwerpen gevestigd zijn.

Districtsschepen voor groenvoorziening en buurtparken Hans Ides: "Met de nieuwe trage weg aan de Kinderenboerderij creëerden we nog een extra route waar je ontspannen op kan wandelen en fietsen. Op deze Dag van de Trage Weg zetten we graag al deze wegen extra in de verf."

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk