Skip to Content
Wilrijk beleeft zonovergoten Geitestoet

Wilrijk beleeft zonovergoten Geitestoet

25 | 09 | 22

Wilrijkenaren hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar op zondag 25 september trok de Geitestoet eindelijk weer door het centrum van het district. Onder een stralende herfstzon lokte de stoet tienduizenden kijklustigen naar het centrum van Wilrijk.

De Geitestoet is een historisch-folkloristisch spektakel dat de geschiedenis van het Geitendorp Wilrijk vertelt. Sinds 1990 gaat de stoet om de 5 jaar uit, maar door de coronpandemie moesten de Wilrijkenaren 2 jaar extra wachten op hun stoet. Hun geduld werd op zondag 25 september beloond met een zonovergoten achtste editie van de Geitestoet. Die verliep in een opperbeste sfeer zonder noemenswaardige incidenten.

In de parade liepen naast 700 figuranten en muzikanten ook verschillende Wilrijkse reuzen en stripfiguur Jommeke, die voor het eerst werd getekend in Wilrijk. Maar de blikvanger was ook dit keer de reus Lange Wapper. Hij werd op de Bist wakker gezongen met een speciaal voor de stoet gecomponeerd Wapperlied. Ook voor en na de Geitestoet viel er heel wat te beleven in Wilrijk, met onder meer een groot speeldorp op de Bist en optredens van onder meer de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo en afsluiter Sam Gooris.

Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt blikt tevreden terug op de Geitestoet. "De weergoden houden van Wilrijk en de Geitestoet, zoveel is duidelijk. Deze zonovergoten editie was een succes en die pluim mogen de organisatoren en ruim 700 figuranten op hun hoed spelden."
"De Geitestoet blijft een onmisbare afspraak voor elke rasechte Wilrijkenaar oftewel 'geitenkop'", vult districtsschepen voor de Geitestoet Werner Theuns aan. "Ook heel wat ex-inwoners maakten namen de Geitestoet te baat om nog eens een bezoekje te brengen aan Wilrijk."

 

 


Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Raymond Van de Weyer voorzitter, vzw Geitestoet
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk