Vurige gezinswandeling op de Wilrijkse Winterboerderij

Vurige gezinswandeling op de Wilrijkse Winterboerderij

14 | 12 | 22

Wilrijk zwaait 2022 uit met veel lichtjes en vlammen. De Winterboerderij zal jong en oud vier dagen lang betoveren met een vuurspektakel en een magische wandeling op het kakelverse domein van de Kinderboerderij.

De vernieuwde Kinderboerderij aan de Lievevrouwkesbosweg opent pas de deuren in het voorjaar van 2023. Ondertussen wennen de dieren aan hun nieuwe omgeving en brengen de uitbaters en vrijwilligers alles in gereedheid.

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan het grote publiek echter al een kijkje nemen tijdens het evenement 'Winterboerderij'. Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december organiseren het district Wilrijk en Schouwburg De Kern op de Kinderboerderij een vurige wandeling. Die duurt een halfuurtje, is geschikt voor het ganse gezin en leidt je langs feeëriek verlichte paden.

Aansluitend zorgen de vuurartiesten van Lucifer's Party voor een knetterende vuurshow op het erf. Nagenieten kan met een drankje in de gloednieuwe winterbar van de Kinderboerderij.

Districtsschepen voor cultuur Hans Ides: "Met dit vuurspektakel zetten we onze traditie van gezellige winterse evenementen verder in Wilrijk. Dat dit dan meteen ook in samenwerking met de nieuwe Kinderboerderij kan, maakt het helemaal af."
"De langverwachte opening van de vernieuwde Kinderboerderij wordt ongetwijfeld een van de Wilrijkse hoogtepunten van 2023", weet districtsburgemeester Kristof Bossuyt. "De Winterboerderij biedt jong en oud nu al de kans op een magisch voorproevertje."

Bestel vooraf kaarten via De Kern of telefonisch

Reserveer vooraf je kaarten voor de Winterboerderij. Die kosten 2 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Kern. Door de cyberaanval op de informaticasystemen van de stad Antwerpen is online bestellen voorlopig onmogelijk.

Intussen zijn tickets voor de Winterboerderij op 2 manieren verkrijgbaar:

  • Aan de balie van Schouwburg De Kern (Kern 18, Wilrijk) op dinsdag van 9.00 tot 18.30 uur of donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.
  • Telefonisch bij Schouwburg De Kern via 03 821 01 20, op dinsdag van 9.00 tot 18.30 uur of donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. De betaling gebeurt vervolgens via overschrijving.

Praktisch

  • Winterboerderij
  • Kinderboerderij - Lievevrouwkesbosweg, Wilrijk
  • Dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december vanaf 17.00 uur met vuurspektakel om 18.00 en 19.30 uur
  • Tickets kosten €2, vooraf te reserveren bij Schouwburg De Kern aan de balie of via telefoon
  • Meer info op www.schouwburgdekern.be/winterboerderij

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Max Temmerman Directeur, Schouwburg De Kern

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk