Veel te beleven in Wilrijk tijdens 25ste kerstmarktweekend

Veel te beleven in Wilrijk tijdens 25ste kerstmarktweekend

01 | 12 | 23

Kerstsfeer opsnuiven, samen het glas heffen op het jaareinde, een magische avondwandeling of een gezellige stratenloop: het gebeurt allemaal in het centrum van Wilrijk tijdens het weekend van 8, 9 en 10 december. Dan beleeft het district haar 25ste kerstmarktweekend.

Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "We nodigen iedereen uit om een weekend lang mee te genieten van al deze activiteiten, waarbij de Bist een fonkelend kader vormt dankzij de verlichte bomen en onze prachtige kerstboom met kerststal."

Drie dagen kerstmarkt

De vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld organiseert samen met het district voor de 25ste keer een kerstmarkt. Meer dan 20 verenigingen houden er kraampjes open waar je terecht kan voor hapjes en drankjes, maar evengoed kleine kerstgeschenkjes. Op en rond het podium zorgen ondertussen de Harmonie Sint-Bavo, Volkskunstgroep De Kegelaar en tal van koren en muziekgroepen voor gezelligheid.

Het decor is zoals steeds de sfeervol verlichte Bist. De kerstboom voor het districtshuis maakt de kerstsfeer compleet. De Kerstmarkt loopt van vrijdag 8 december ’s avonds tot en met zondag 10 december.

Kerstdrink en verkiezing Geitetrofee

Net als vorig jaar organiseert het district Wilrijk op de kerstmarkt een grote openluchtdrink voor haar inwoners. Op zaterdag 9 december worden de Wilrijkenaren tussen 14.00 en 16.00 getrakteerd op een fonkelend geschenk. Om de 25ste feesteditie van de kerstmarkt te vieren, ontvangt elke bezoeker ook drie consumptiebonnetjes waarmee allerlei lekkers kan worden gegeten en gedronken bij de Wilrijkse verengingen op de kerstmarkt.

Tijdens deze kerstdrink verkiezen de Wilrijkenaren ook de winnaar van de Geitetrofee. Met deze prijs zet het district elk jaar een verdienstelijke inwoner of vereniging in de kijker. De drie genomineerden zijn dit jaar Paul Annys, Hubert De Ranter en Ludo Van Dyck. Lees meer over hen op de website van het district Wilrijk.

Lichtjesstoet in het Park Steytelinck

Op zaterdag 9 december palmen dansers en vuur- en lichttovenaars het pikdonkere Park Steytelinck in. Zij nodigen iedereen uit voor de Lichtjesstoet, een toverachtige wandeling voor jong en oud. Het startpunt van de wandeling bevindt zich op het Sint-Bavoplein, vertrekken kan tussen 17.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis.

Hans Ides, districtsschepen voor cultuur en jeugd: "Met onze jaarlijkse Lichtjesstoet zal Park Steytelinck weer even een heel magische plek zijn met duizenden lichtjes en betoverende acts, en dat allemaal gewoon toegankelijk voor iedereen."

Geitencorrida: stratenloop voor jong en oud

De Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen – op zondag 10 december - is een sportieve stratenloop met afstanden op maat van jong en oud. Start en aankomst bevinden zich op de Bist, zodat de lopers en hun supporters nog gezellig kunnen nakaarten op de kerstmarkt. Inschrijven kan via de website van het district Wilrijk.

Districtsschepen voor sport Robert Moens: "De Geitencorrida is en blijft de vaste eindejaarsafspraak voor sportief Wilrijk waar zowel gelegenheidsjoggers als kilometervreters aan hun trekken komen. De autovrije straten van het centrum bieden hen een uniek parcours."

Meer info

Wie meer informatie zoekt over alle acitiviteiten tijdens het Wilrijkse kerstmarktweekend kan terecht op de website van het district Wilrijk (www.wilrijk.be)


De pers vindt hieronder en via deze link een galerij van archiefbeelden van de verschillende evenementen van het Wilrijkse kerstmarktweekend. Deze kunnen gebruikt worden in publicaties over dit onderwerp.


Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk