Valaar viert op 7 mei dubbel feest met rommelmarkt en inhuldiging Michel Willemsplein

Valaar viert op 7 mei dubbel feest met rommelmarkt en inhuldiging Michel Willemsplein

28 | 04 | 23

Zondag 7 mei wordt een extra feestelijke dag voor de inwoners van de Wilrijkse Valaarwijk. De buurt beleeft die dag niet alleen zijn jaarlijkse Rommelmarktfeest, maar huldigt ook met een groot feest het Michel Willemsplein in.

Het afgelopen jaar werd er hard gewerkt op het Michel Willemsplein. Het district liet dit centraal gelegen buurtplein grondig heraanleggen. Het resultaat is een gloednieuw groen plein met ruimte voor spelen en genieten. Ook de wekelijkse vrijdagmarkt krijgt op het Michel Willemsplein opnieuw alle kansen om uit te groeien tot een trekpleister.

Het district viert samen met de buurt het einde van de werkzaamheden met een dubbel feest op zondag 7 mei.

Rommelmarktfeest in meer dan 30 straten

De dag begint met een rondje koopjes jagen doorheen de wijk. Het Rommelmarktfeest op ​ het Valaar is al vele jaren de grootste rommelmarkt van Wilrijk en omgeving. Ook dit jaar organiseren bewoners verkoopkraampjes in meer dan 30 straten verspreid over de wijk. Het district maakt de rommelmarkt extra gezellig met rondtrekkende straatartiesten en muzikanten. Het Rommelmarktfeest loopt van 9.00 tot 14.00 uur. Een overzicht van de deelnemende straten vind je op de website van het district Wilrijk.

Feest op het Michel Willemsplein

Tussen 12.00 en 20.00 uur valt er heel wat te beleven op het vernieuwde Michel Willemsplein. Onder het toeziend oog van de Valaarse wijkreus Ferre kan iedereen er genieten van eten, drinken, optreden, animatie en muziek. In geval van regenweer is er een grote luifeltent voorzien. Wie met de fiets komt kan gebruik maken van een grote fietsenparking.

Een greep uit het aanbod:

  • Straffe freestyle voetballers en breakdancers van Battle Droids geven demonstraties en workshops.
  • Valaarse buurtverenigingen tonen hun culinaire talenten op een foodmarkt.
  • Kinderen kunnen met stoepkrijt meekleuren aan de langste krijttekening van het Valaar. Ook de Wilrijkse jeugddienst is aanwezig met een kinderdorp
  • DJ Womad zorgt vanuit een hippe caravan voor sfeervolle muziek uit heel de wereld. Ook de Wilrijkse verenigingen Solidariteitskoor Frappant (muziek) en Turnkring Apollo (dans) geven optredens.
Wilrijks districtsschepen voor groenvoorziening en jeugd Hans Ides: "Het Michel Willemsplein was echt toe aan vernieuwing, zoals ook nog andere straten op het Valaar die we verder gaan aanpakken. Met avontuurlijke speelheuvels, nieuwe speeltoestellen, sprankelende fonteinen en veel bomen en planten op een prominente plaats hebben we het plein een heel ander aanzicht gegeven. Het plein werd ook groter, en in totaal zorgen we voor 11 parkeerplekken meer als vroeger en een nieuwe elektrische laadpaal. Met ook nieuwe impulsen voor de markt staat het plein er nu goed voor een mooie toekomst. Op 7 mei maken we er daarom ook een groot buurtfeest van."

Praktisch

  • Dubbel Feest in de Valaarwijk
  • Zondag 7 mei 2023
  • Rommelmarktfeest in meer dan 30 straten van 09.00 tot 14.00 uur.
  • Feestelijke inhuldiging van het Michel Willemsplein van 12.00 tot 20.00 uur
  • Info en programma op www.wilrijk.be/dubbelfeest

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Sylvia Mortelmans Communicatie & Participatie, District Wilrijk

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk