Skip to Content
Tweede editie van de Wilrijkse Wensboom levert 700 geschenken op

Tweede editie van de Wilrijkse Wensboom levert 700 geschenken op

22 | 12 | 23

Voor het tweede jaar op rij plaatste het district in Bibliotheek Bist een wensboom, die geschenkjes verzamelde van Wilrijkenaren voor mede-inwoners die het niet breed hebben. De Wilrijkenaren lieten er maar liefst 700 pakjes achter.

De kleurrijke boom - een initiatief van de Wilrijkse jeugddienst en Bibliotheek Bist - stond vanaf eind oktober zes weken lang aan de ingang van de Wilrijkse bibliotheek. Inwoners konden er opnieuw geschenkjes achterlaten voor jong en oud geschenkjes achtergelaten, zoals speelgoed of voorwerpen die ze zelf konden missen. Per pakje kon de schenker aangeven of het cadeau bedoeld was voor een kind, jongere of volwassene.

Dubbel zoveel pakjes

Dit jaar telde de jeugddienst ruim 700 pakjes, wat een verdubbeling is van het resultaat van de eerste jaargang. De geschenken werden op zondag 17 december uitgedeeld op een feest dat de Wilrijkse jeugddienst en Welzijnsschakel organiseerden voor minder begoede inwoners van het district.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor jeugd en cultuur: "Ik wil de Wilrijkenaren uitdrukkelijk danken dat ze weer zo massaal hebben meegedaan met onze wensboom en zoveel kinderen een nog mooiere Kerst bezorgden. Het is duidelijk dat we dit initiatief volgend jaar weer zullen nemen!"

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk