Skip to Content
Tour Elentrik brengt Jommeke en insecten naar Park van Eden en Neerland

Tour Elentrik brengt Jommeke en insecten naar Park van Eden en Neerland

15 | 12 | 23

Wilrijk gaat extra kleurrijk de winter in. Dat heeft het district te danken aan de artiesten van Tour Elentrik. Zij gaven tijdens het najaar 17 grijze nutskasten een facelift in de wijk Neerland en rondom het Park van Eden.

Het district Wilrijk focust al langer op het verfraaien van nutskasten op het openbaar domein. Zo kregen tientallen nutskasten in verschillende wijken een nieuw kleurrijk uitzicht. Daarbij lag vaak de klemtoon op strips en lokaal erfgoed.

Ook dit keer sloeg het district de handen in mekaar met Tour Elentrik, een concept van Treepack. Dat laat nutskasten pimpen door een mengeling van gevestigde streetart-kunstenaars en jong lokaal talent.

In het najaar startte een groep kunstenaars van Tour Elentrik op 17 plaatsen in Wilrijk met het verfraaien van een nieuwe reeks nutskasten. Deze zijn ondertussen allemaal ​ klaar. Heel wat nutskasten bevatten verwijzingen naar de stripheld Jommeke. Die werd voor het eerst getekend in Wilrijk door zijn geestelijke vader Jef Nys. Andere ontwerpen bevatten insecten die verwijzen naar het Park van Eden en ook de typisch Wilrijkse geitjes ontbreken niet.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor cultuur: "Jommeke en Wilrijk, ​ dat zijn al jaren twee handen op één buik en nu ook in onze wijk Neerland. Onder meer de lokale basisschool gaf aan graag Jommeke er te zien in het straatbeeld. Uiteraard is dit voor ons na de stripmuur en de Plastieken Walvis in het Park Steytelinck nog maar eens het bewijs dat we een echt Jommekesdistrict zijn."

De pers vindt hieronder een reeks foto's van de realisaties van Tour Elentrik. De beelden zijn ook terug te vinden in een mediagalerij. Alle foto's zijn © District Wilrijk.


Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk