Nieuwe muurschildering geeft extra kleur aan wijk Koornbloem

Nieuwe muurschildering geeft extra kleur aan wijk Koornbloem

22 | 03 | 24

Wilrijk heeft er een kleurrijke blikvanger bij. Graffitikunstenaar Cecko creëerde met de steun van het district een grote muurschildering op de hoek van de Legerstraat met de Jules Moretuslei/R11.

Op deze locatie - gelegen langs een belangrijke invalsweg van Wilrijk en recht tegenover het Pontes-crematorium - bevindt zich een transformatorstation van netbeheerder Elia. Op de 10 meter hoge hoekgevel ging Cecko onlangs aan de slag.

De jonge kunstenaar creëerde de afgelopen weken een werk van ruim 30 vierkante meter. Dat bevat verschillende verwijzingen naar het Fort VII dat even verderop ligt in de Koornbloemwijk. De tekening toont het reduit van het Brialmontfort, een beschermd monument. De ijsvogel bovenaan de illustratie staat dan weer symbool voor het eveneens beschermde natuurgebied in en rond het fort, dat heel wat zeldzame fauna en flora telt. De muurschildering bevat ook enkele door Elia vooruitgeschoven thema's zoals energietransitie en diversiteit. Ook de door Elia vooruitgeschoven thema's zoals energietransitie, diversiteit en solidariteit.

Wilrijks districtsschepen voor cultuur Hans Ides: "We blijven Wilrijk verder verfraaien met nieuwe straatkunst gemaakt door echte artiesten. Deze graffiti is ook meer dan enkel wat verf op muren. De tekening maakt de link met het fort in de omgeving en zorgt zo voor een mooie toegang tot de wijk."

Het district Wilrijk bouwt al geruime tijd aan een meer kleurrijk straatbeeld via muurschilderingen en street art. Zo werden reeds in verschillende buurten nutskasten in een street art-jasje gestoken in het kader van de actie Tour Elentrik. En op de hoek van de Heistraat met de R11 prijkt de grootste stripmuur van Vlaanderen, waar stripheld Jommeke en zijn vrienden Wilrijks erfgoed ontdekken zoals Lange Wapper, de Geitestoet en de Indiase jain-tempel.


De pers vindt foto's van deze muurschildering in de mediagalerij - © District Wilrijk


Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk