Lydia Baeck wint Wilrijkse Geitetrofee

Lydia Baeck wint Wilrijkse Geitetrofee

10 | 12 | 22

De Wilrijkse Geitetrofee gaat dit jaar naar Lydia Baeck, een inwoonster die zich volop inzet voor eenzame medeburgers via onder meer huisbezoeken. De Wilrijkenaren stemden massaal voor haar tijdens de Kerstdrink die het district op zaterdag 10 december organiseerde voor haar inwoners.

Voor de allereerste keer hield het district Wilrijk haar jaarlijkse openluchtreceptie op de Bist tijdens het kerstmarktweekend. Meer dan duizend inwoners werden er getrakteerd op drankjes en hapjes uit de kramen van twintig Wilrijkse verenigingen. Ook ontvingen ze een warm fleecedeken.

Verkiezing Geitetrofee

Aan de Kerstdrink was naar goede gewoonte ook de verkiezing gekoppeld van de Geitetrofee. Daarmee bekroont het geitendorp Wilrijk de meest verdienstelijke inwoner of vereniging van het jaar. Vooraf had een jury drie genomineerden geselecteerd:

  • Dierenvoedselbank Poezewoef helpt dierenbaasjes die het financieel moeilijk hebben met de verzorging van hun dier.
  • Lydia Baeck steekt op 86-jarige leeftijd nog steeds elke maand tientallen eenzame mensen een hart onder de riem met bezoekjes.
  • Solidariteitskoor Frappant steunt met haar optredens goede doelen in binnen- en buitenland.

Uiteindelijk koos een meerderheid van de bezoekers van de Kerstdrink Lydia Baeck als winnares van de Geitetrofee. "Ik had deze prijs niet verwacht", aldus Lydia Baeck. "De andere genomineerden, Solidariteitskoor Frappant en de dierenvoedselbank Poezewoef, leveren immers fantastisch werk. Ik wil iedereen bedanken, maar tegelijk oproepen om ook zelf een inspanning te leveren en een eenzame persoon te bezoeken. Zo'n bezoekje, hoe kort ook, kan wonderen verrichten."

Wilrijks districtsschepen voor protocol en feestelijkheden Hans Ides: "Na Guy Verstappen in 2019 moesten we het twee jaar zonder Geitetrofee stellen. Met Lydia Baeck, Solidariteitskoor Frappant en Poezewoef hadden we drie prachtige kandidaten. Van die drie koos de Wilrijkenaar voor het warmste verhaal van Lydia Baeck. Dik verdiend!"
"De Wilrijkenaar kon kiezen uit drie straffe kandidaten, maar maakte toch een duidelijke keuze", vindt Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt. "Ik hoop dat het dankwoord van mevrouw Baeck veel inwoners mag inspireren om in 2023 aandacht te schenken aan buren of familieleden die eenzaam zijn."

Foto © Tom Cornille

Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk