Skip to Content
Lichtjesstoet brengt op zaterdag 11 december magie in het Park Steytelinck

Lichtjesstoet brengt op zaterdag 11 december magie in het Park Steytelinck

07 | 12 | 21

De Lichtjesstoet is terug van weggeweest in Wilrijk. Op zaterdag 11 december zijn jong en oud opnieuw welkom in het verduisterde Park Steytelinck voor een wandeling vol licht, magie en verwondering. Het Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht op dit evenement.

Na een afgelasting in 2020 omwille van de coronapandemie viert de Lichtjesstoet op zaterdag 11 december zijn 10de editie. Ook dit keer trakteert het district Wilrijk gezinnen op een magische avondwandeling. Daarbij zorgen tal van dansers en lichtartiesten voor een onvergetelijke ervaring in het verduisterde park.

Het vertrekpunt is opnieuw het plein voor de Sint-Bavokerk. Daar wordt iedereen vanaf 17.30 uur verwelkomd met sfeervolle animatie. ​ Vanaf 18.00 uur gaan de parkpoorten open en kan iedereen deelnemen aan de wandeling door het pikdonkere park. Onderweg zijn je sprookjesachtige taferelen met onder andere dansende dwaallichtjes, een vurige boot op de parkvijver en kleurrijke projecties. Om 19.00 uur worden de laatste bezoekers toegelaten.

De bezoekers maken zelf het spektakel compleet met eigen lampionnen of lichtjesslingers. Wie er geen heeft, kan nog ter plekke een lampion kopen bij de stand van de jeugddienst. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.

Het parcours van de Lichtjesstoet is perfect geschikt voor rolstoelen en babywagens. Aangepast schoeisel wordt wel aangeraden bij regenachtig weer.

Covid-maatregelen

Het district doet er alles aan om dit evenement zo coronaproof mogelijk te laten verlopen binnen de geldende voorschriften. Daarom zijn er een aantal maatregelen:

  • Alle bezoekers vanaf 12 jaar moeten een Covid Safe Ticket (en identiteitsbewijs) voorleggen. Dit wordt gecontroleerd aan de toegang van het plein voor de kerk (ingang via het kruispunt Sint-Bavostraat/Kerkhofstraat).
  • Alle bezoekers vanaf 6 jaar dienen een mondmasker te dragen zodra ze het Sint-Bavoplein betreden. De mondmaskerplicht geldt gedurende het ganse evenement totdat men het park verlaten heeft.

Praktisch

  • Lichtjesstoet op zaterdag 11 december 2021 in het Park Steytelinck
  • Vertrekpunt: Sint-Bavoplein (toegang via het kruispunt Sint-Bavostraat/Kerkhofstraat)
  • Animatie vanaf 17.30 uur, de poorten openen om 18 uur. Vertrekken kan tot 19 uur. De lichtjes in het park doven om 19.30 uur.
  • Gratis
  • Meer info op www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk