Skip to Content
Kruispunt in Letterkundestraat wordt heraangelegd

Kruispunt in Letterkundestraat wordt heraangelegd

28 | 09 | 22

Op maandag 3 oktober start in de Valaarwijk de heraanleg van het kruispunt van de Letterkundestraat met de Daniel Herreynslaan en het Ridderveld. Het autoverkeer volgt tijdens de werken een omleiding.

Het kruispunt bevindt zich op de grens tussen de Wilrijkse Valaarwijk en de grens met Hoboken en vormt een belangrijke verbindingsweg. Om de snelheid van het verkeer te verminderen, plant het district er een verkeersveilig plateau. Een reeks ingrepen verhoogt ook de veiligheid van fietsers en blinden en slechtzienden. Ook komen er 4 extra bomen en plantvakken. Het aantal parkeerplaatsen blijft onveranderd.

Timing en omleiding

De heraanleg start op maandag 3 oktober en duurt tot eind 2022, als alles volgens plan verloopt.

Tijdens de heraanleg kunnen fietsers en voetgangers steeds passeren. Autoverkeer tussen Hoboken en de Valaarwijk volgt een omleiding via de Sint-Bernardsesteenweg en de Michel Willemslaan.

Bewoners van de Daniel Herreynslaan, de Gaspar Vereyckenstraat, de Lucas Henninckstraat en de Gillis Verdonckstraat kunnen tijdens de werken met hun wagen hun buurt uitzonderlijk verlaten via het Michel Willemsplein. Daar worden tijdelijk enkele verkeerspaaltjes verwijderd zodat het verkeer de Michel Willemslaan kan bereiken.

Meer informatie over de heraanleg is terug te vinden op www.wilrijk.be.


Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Sylvia Mortelmans Communicatie & Participatie, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk