Hubert De Ranter wint Geitetrofee

Hubert De Ranter wint Geitetrofee

10 | 12 | 23

De inwoners van Wilrijk riepen Hubert De Ranter uit als winnaar van de Geitetrofee 2023. Daarmee bekroont het district elk jaar haar meest verdienstelijke inwoner of vereniging.

Op zaterdag 9 december 2023 organiseerde het district Wilrijk de jaarlijkse kerstdrink voor haar inwoners. Deze vindt plaats op de kerstmarkt die dan wordt gehouden op de Bist. Elke inwoner ontving een handig Wilrijks fietslampje en een (kinder)ticket voor de schaatsbaan van Wilrijk Wintert.

Daarnaast trakteerde het district haar inwoners op hapjes en drankjes bij de kerstmarktkramen die worden uitgebaat door lokale verenigingen. De Wilrijkse kerstdrink lokte ruim 1.000 bezoekers.

Verkiezing Geitetrofee

Tijdens de kerstdrink verkozen de Wilrijkenaren ook de laureaat van de Geitetrofee. Als winnaar kwam Hubert De Ranter uit de bus. Met de vzw Wilrijk-Niedernhause-Ilfeld organiseerde hij dit jaar voor de 25ste keer de Wilrijkse kerstmarkt op de Bist. De Ranter haalde het in de stemming van Ludo Van Dyck (bekend van onder meer Centro Andino) en Paul Annys (uitbater van Zaal Ars).

Hubert De Ranter reageerde bijzonder blij: "De Geitetrofee is zowat de mooiste prijs die je als Wilrijkenaar kan winnen. Ik deel de trofee graag met alle vrijwilligers van de vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld, die samen met mij elk jaar deze kerstmarkt opbouwen. En natuurlijk mijn fantastische echtgenote."
Wilrijks districtsschepen voor evenementen en protocol Hans Ides: “Dat ruim 1.000 mensen hun stem uitbrachten voor de Geitetrofee bewijst dat de drie genomineerden sterk gewaardeerd worden. Voor Hubert is het alvast een erg verdiende erkenning voor al zijn werk in en voor onze verenigingen.”
Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "Winnaar Hubert De Ranter en zijn medegenomineerden Paul Annys en Ludo Van Dyck zijn stuk voor stuk toppers uit verenigingsleven met een duidelijk Wilrijks DNA. Alle drie verdienden ze de Geitetrofee, maar de Wilrijkenaar heeft zelf die moeilijke knoop doorgehakt tijdens onze Kerstdrink."

Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk