Skip to Content
Graffiti Jam in fietsers- & voetgangerstunnel tussen Elsdonk en Oosterveld

Graffiti Jam in fietsers- & voetgangerstunnel tussen Elsdonk en Oosterveld

30 | 10 | 22

De fietsers en voetgangerstunnel onder de R11 in Wilrijk, tussen de Spoorweglaan en de Zwaluwenlaan, krijgt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober het bezoek van 18 graffiti-artiesten. Zij geven tijdens een Graffiti Jam de tunnel een fris, nieuw uitzicht.

De tunnel verbindt de Wilrijkse wijken Oosterveld en Elsdonk met elkaar en wordt druk gebruikt door fietsers en voetgangers. Momenteel heeft de tunnel een onverzorgd uitzicht, wat kan leiden tot een gevoel van onveiligheid.

Het Vlaams Gewest gaf de Wilrijkse jeugddienst de toestemming om de tunnelmuren in een kleurrijk jasje. Daarvoor zorgen 18 spuitbuskunstenaars tijdens de Graffiti Jam op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De artiesten zijn elk dag in de weer vanaf 9.00 uur 's morgens tot het vallen van de avond.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor jeugd en cultuur: “Kleur brengen in het straatbeeld doen we op verschillende manieren in Wilrijk. Zo creëren we grote stripmuren en pakken we grijze nutskasten aan. Dit weekend zullen 18 street-artkunstenaars samen met onze jongeren aan de slag gaan om het fiets- en voetgangertunneltje onder de R11 aan te pakken. Zo wordt een donker en vuil tunneltje meteen een kunstwerk."
"Wilrijk is trots op zijn titel van stripdistrict, die we onlangs nog aanscherpten met de plaatsing van de Plastieken Walvis in het Park Steytelinck", vult Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt aan. "Met initiatieven zoals deze Graffiti Jam brengen we ook in ons openbaar domein kleurrijke illustraties op plekken die dat kunnen gebruiken."

Iedereen welkom om te komen kijken

Buurtbewoners en fans van street art zijn welkom om de creatie van de kunstwerken te komen bekijken. Ook de pers is welkom om een kijkje te komen nemen. Tijdens de Graffiti Jam blijft de tunnel steeds open voor passerende voetgangers en fietsers. ​

De Graffiti Jam is een initiatief van Jeugddienst Wilrijk met de steun van het Vlaams Gewest en Spray & Play.


Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk