Skip to Content
Geitestoet geeft muzikaal voorproefje op 9 mei

Geitestoet geeft muzikaal voorproefje op 9 mei

25 | 04 | 22

Op zondag 25 september, 7 jaar na de vorige editie, zal de Geitestoet opnieuw door Wilrijk trekken. De organisatoren geven op maandag 9 mei een muzikaal voorproefje met de opvoering van twee speciaal voor de Geitestoet geschreven muziekstukken. Kaarten voor deze opvoering zijn gratis verkrijgbaar.

Naar aanleiding van deze Geitestoet krijgt Lange Wapper een muzikale hulde. Het concertstuk 'Giant', dat bestaat uit 5 delen, werd geschreven door Hans Vercauteren. Daarnaast werd er ook een lied geschreven, waarvoor dichter Andy Fierens de tekst aanleverde.

De uitvoering op maandag 9 mei om 20.00 uur in cultuurcentrum De Kern (Kern 18) gebeurt door de Wilrijkse Koninklijke Harmonie Sint-Bavo. Dat wordt bijgestaan door het koor MAKEBLIJDE.

Tickets gratis verkrijgbaar

De voorstelling is vrij toegankelijk voor iedereen, maar vol is vol. Wie zeker wil zijn van zijn plaatsje, kan vooraf reserveren via www.wilrijk.be/geitestoet.

Praktisch

  • Voorstelling 'Giant' en het 'Lange Wapper-Lied' in het kader van de Geitestoet 2022.
  • Maandag 9 mei 2022 om 20.00 uur
  • CC De Kern, Kern 18, Wilrijk
  • Gratis toegang, plaatsen kunnen vooraf gereserveerd worden via www.wilrijk.be/geitestoet

Persuitnodiging

  • Journalisten zijn welkom om de opvoering van 'Giant' op maandag 9 mei bij te wonen. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor maandag 9 mei om 9.00 uur via e-mail aan communicatie.wilrijk@antwerpen.be. ​
  • Op donderdag 28 april tussen 20.00 en 22.00 uur houden de muzikanten een repetitie in het auditorium van het districtshuis. Journalisten zijn welkom op deze repetitie. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor woensdag 27 april 17.00 uur via communicatie.wilrijk@antwerpen.be.

Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk
Raymond Van de Weyer voorzitter, vzw Geitestoet

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk