Skip to Content
Een maand lang schaatspret in het centrum van Wilrijk

Een maand lang schaatspret in het centrum van Wilrijk

14 | 12 | 21

Vanaf vrijdag 17 december is het glijden, glibberen en winters genieten geblazen op de Bist. 'Wilrijk Wintert' brengt een maand lang een overdekte schaatspiste met gezellig winterdorp naar het centrum van Wilrijk.

Na een coronapauze in 2020 strijkt 'Wilrijk Wintert' voor de tweede keer neer op de Bist. De ijsbaan van ruim 350 m² verhuist van het basketbalplein naar de evenementenzone en wordt dit keer overdekt. Zo kunnen bezoekers in alle comfort genieten van een schaatsbeurt met zicht op het districtshuis.

Uitgebreid nakaarten kan in het eveneens overdekte winterdorp vlak naast de schaatspiste, waar verschillende chalets voorzien in een ruim aanbod van hartverwarmende dranken en snacks.

De toegang tot het winterdorp van 'Wilrijk Wintert' is gratis. Een schaatsbeurt kost €6, huur van schaatsen inbegrepen. Het winterdorp en de ijsbaan zijn elke dag open tussen vrijdag 17 december 2021 en zondag 16 januari 2022. De exacte openingsuren staan op de website www.wilrijkwintert.be.

"Ik ben blij dat we onze inwoners en bezoekers op het einde van dit toch wel moeilijk jaar alsnog kunnen laten genieten van een welverdiende portie ijspret", stelt Robert Moens, Wilrijks districtsschepen voor sport. "Ik ben ervan overtuigd dat de organisatoren ervoor zullen zorgen dat alles op een zo coronaveilig mogelijke manier kan doorgaan."

Coronamaatregelen

Om alles veilig te laten doorgaan gelden er verschillende coronamaatregelen. Zo zullen er maximum 200 personen tegelijkertijd worden toegelaten in het winterdorp en moeten bezoekers vanaf 12 jaar en 2 maanden een geldig Covid Safe Ticket voorleggen. Er geldt zowel in het winterdorp als op de schaatspiste een algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. Het mondmasker mag wel worden afgezet wanneer men drank of snacks nuttigt aan een tafeltje.

Veel te beleven in Wilrijk

Een rondje schaatsen met vrienden of familie is niet de enige troef van het centrum van Wilrijk tijdens de jaarwisseling:

  • De Wilrijkse winkeliers zetten tijdens de feestdagen vanzelfsprekend hun beste beentje voor. Tijdens het openingsweekend van 'Wilrijk Wintert' (17-19 december) houden ze een kerstshoppingweekend waarbij de winkels op zondag open zijn en het bezoek krijgen van de kerstman en zijn rendieren.
  • Vlakbij het schaatsdorp staat de jaarlijkse Wilrijkse winterfoor tot 9 januari 2022 met kermisattracties voor kinderen en lekkere gebakkramen.
  • Naar jaarlijkse gewoonte baden de Bist en de winkelstraten in een zee van fonkelende feestlichtjes, met de grote kerstboom voor het districtshuis als orgelpunt.
"De terugkeer van 'Wilrijk Wintert' naar de Bist schenkt Wilrijk een fonkelend jaareinde", besluit districtsburgemeester Kristof Bossuyt. "De combinatie van deze fraaie ijsbaan, alsook de winterfoor, met onze sterke winkelkern en de uitgebreide feestverlichting maken van Wilrijk de perfecte plek voor een rondje kerstshoppen én genieten."

Robert Moens Districtsschepen, bevoegd voor o.m. sport, markten & foren en jaarmarkt, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk

Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk