Skip to Content

Cinema in openlucht in 10 Wilrijkse straten

24 | 07 | 23

De cinemastraten zijn een vaste afspraak op de Wilrijkse zomerkalender. Tussen 1 augustus en 23 september kan je in 10 straten naar topfilms kijken onder de sterrenhemel.

Buurtbouwers lanceerde dit voorjaar opnieuw een oproep aan Wilrijkenaren om van hun straat een zomeravond lang een cinemastraat te maken. 10 bewonersgroepen tekenden in op dit aanbod.

Het resultaat is een gevarieerd filmaanbod met blockbusters, klassiekers en minder bekende filmparels. Op dinsdag 1 augustus bijt het Berkenveldplein de spits af met de sportkomedie 'Cool Runnings'. In de maand augustus en september volgen klassiekers als ​ 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain' (28/8), 'The Hangover' (9/9) en 'ET - The Extra Terrestrial'.

Het volledige overzicht van de Wilrijkse cinemastraten is terug te vinden op www.wilrijk.be/cinemastraten. Elke film start 's avonds omstreeks 21.00 uur, bij het invallen van de duisternis. De cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis.

De cinemastraten zijn een initiatief van het district Wilrijk, schouwburg De Kern en Buurtbouwers.

Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor cultuur en Buurtbouwers: "De cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis.  Door de cinema naar de straat te brengen, willen we in de zomer uitbreken uit onze schouwburg en ervoor zorgen dat de Wilrijkenaar gewoon onder een sterrenhemel een fijne zomeravond kan beleven!"
Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt: "Wilrijkenaren bij elkaar brengen is de rode draad doorheen al onze zomeractiviteiten. De cinemastraten zijn daarvan een perfect voorbeeld. We nodigen dus iedereen uit om, met een stoeltje in de hand, de komende maanden mee te komen genieten van deze openluchtcinema’s."

Ook openluchtcinema in de zomerbar Chillrijk en op de Kinderboerderij

De Cinemastraten zijn niet de enige plekken in Wilrijk waar je onder de sterrenhemel van een goede film kan genieten.

  • Ook de zomerbar Chillrijk in het Park Steytelinck zet naar jaarlijkse gewoonte cinema op het menu. Op dinsdag 15 augustus wordt de romantische komedie 'Ticket to Paradis' vertoond met Julia Roberts en George Clooney. Een week later, op maandag 21 augustus, kan je in de zomerbar genieten van de stunts van Tom Cruise in 'Topgun: Maverick'.
  • Vanaf 22 augustus palmt de filmmicrobe ook de Wilrijkse Kinderboerderij in. Schouwburg De Kern projecteert tijdens het festival 'Zomerboerderij' regelmatig een topfilm. Op het programma staan onder meer de David Bowie-documentaire 'Moonage Daydream' (dinsdag 22/8) en oscarwinnaar 'Everything Everywhere All at Once' (donderdag 24/8).
  • Alle zomerfilms zijn terug te vinden op de Wilrijkse zomerkalender www.wilrijk.be/zomer

Hans Ides Wilrijks districtsschepen, bevoegd voor o.m. groen(voorziening), cultuur en buurtbouwers, jeugd, evenementen en protocol, District Wilrijk
Kristof Bossuyt Districtsburgemeester, bevoegd voor o.m. burgerlijke stand, lokale economie, mobiliteit, parkeerbeleid, openbaar domein, participatie en communicatie, District Wilrijk
Joost Claessens Communicatieverantwoordelijke, District Wilrijk

 

Over District Wilrijk

Wilrijk is het meest zuidelijke district van de stad Antwerpen. Het koppelt een stedelijke kern met sterke winkelfunctie aan gezellige woonwijken en groene longen zoals Fort 7 en het park van Eden. De vele gewestwegen maken Wilrijk vlot bereikbaar met de stad binnen handbereik. Tegelijk kent het een sterk ondernemerslandschap en herbergt het grote instellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen. 

Het Wilrijkse verenigingsleven bruist op alle vlakken met een pak jeugd- en cultuurverenigingen en sportclubs. Het district is fier op zijn bijnaam 'het Geitendorp' en viert dat om de vijf jaar met een heuse Geitestoet. Ontdek meer Wilrijk op onze website en social media.

District Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk